İzmir Aliağa Devlet Hastanesi

DİYABET ETKİNLİKLERİMİZ...

Güncelleme Tarihi: 20/11/2018

Dünya Diyabet Günü

1921 yılında insülini bularak diyabet hastası milyonlarca kişinin tedavisini mümkün kılan Fredrick Bantig'in doğum yıl dönümü anısına, her yıl 14 Kasım Dünya Diyabet Günü olarak kutlanmakta ve çeşitli etkinlikler düzenlenerek, diyabet farkındalığı arttırılmaya çalışılmaktadır.

Bu yıl Atatürk İlköğretim Okulunda bir sunum yaparak çocuklarımızı diyabet hakkında bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmayı hedefledik.

Bu amaçla, Uzman Diyetisyen Ebru DOĞANAY ve Eğitim Hemşiremiz Sevide TÜRKMEN Atatürk İlköğretim Okulun da öğrencilere diyabet hakkında eğitim verdi. Eğitimin sonunda öğrencilerimize umudu temsil eden ve diyabetin rengi olan mavi renkli balonlar ile Aliağa Devlet Hastanesi olarak hazırladığımız “Diyabetli Arkadaşım” adlı broşürleri dağıttık.

Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Yahya ÇOLAK ve Müdür Yardımcıları Filiz GÜVENÇ, Sinem ŞEKER’in Dünya Diyabet Günü nedeniyle düzenlediği bu organizasyona Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Zehra Tuba KABAKÇIOĞLU, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erol KOYUNCU da katıldı.

Öğrencilerle okul bahçesinde mavi balonlarımızı uçurarak diyabet farkındalığını bir kez daha yaşattık.

HASTANEMİZDE STAND KURARAK HASTALARIMIZI BİLGİLENDİRDİK.

DSC_0065.jpgDSC_0063.jpg

UZMAN DOKTORUMUZ  SERKAN ÇİMENDAĞ HASTANEMİZ PERSONELİNE DİYABET EĞİTİMİ VERDİ.

DSC_0257.jpg